Pyszne wilgotne babeczki z chrupiącymi płatkami migdałowymi.
SKŁADNIKI MOKRE;
1 mały naturalny jogurt /180 G
3 jaja
0,5 szklanki rozpuszczonej margaryny
SKŁADNIKI SUCHE:
2,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru brązowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
2 łyżki kakao
DODATKI:
0,5 kg moreli
foremki do babeczek papierowe/24 SZT/
0,5 szklanki płatków migdałowych
WYKONANIE;
Do jednej miski wsypać suche składniki do drugiej mokre rozpuszczając margarynę.
Do mokrych wsypać suche i wymieszać tak aby się połączyły
Nałożyć
masę do papierowych foremek 1/3 wysokości.Morele opłukać przekroić ,
usunąć pestkę. Pokroić w kostkę i po kilka ułożyć do każdej babeczki.Na
wierzchu posypać płatkami migdałowymi.Wstawić do nagrzanego piekarnika
na 180 stopni i piec 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz