Są mięciutkie oraz aromatyczne.
SKŁADNIKI SUCHE;
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru brązowego
szczypta soli
SKŁADNIKI MOKRE;
0,5 szklanki oleju
2 jajka
1 szklanka mleka
DODATKOWO:
2-3 łodygi rabarbaru
1 forma do muffin
12 sztuk papilotek
1 łyżka cukru pudru
PRZYGOTOWANIE;
W jednej misce mieszam suche składniki a w drugiej misce mokre.
Rabarbar myję i ze skórką i kroje w paseczki
Do wymieszanych składników dodaję rabarbar.
Mieszam łyżką drewnianą lub rózgą nie mikserem. .
Foremkę do muffin wykładam papilotkami.
Nakładam ciasto tak do połowy.
Piekę w temp.180 stopni C przez 25 min.
Gdy przestygną posypuję cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz