Zupka lekkostrawna, która doskonale rozgrzewa w chłodne dni.
SKŁADNIKI:
4-5 sztuk skrzydełek kurczaka
0,75 szklanki ryżu białego
2 marchewki
2 pietruszki
3 cm pora
0,5 selera korzeń
1 kostka drobiowa
natka pietruszki
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
0,5 łyżeczki startego imbiru
pieprz,sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Ze skrzydełek gotuję wywar w 2 litrach wody.
Dodaję umyte i obrane pokrojone w kostkę warzywa.
Wrzucam przyprawy i gotuję 15 minut . Potem wsypuję ryż.
W trakcie gotowania dokładam kostkę drobiową i doprawiam do smaku sola pieprzem.
Kawałek imbiru obieram i ścieram na tarce oraz dodaję do zupy.
Gotową zupę rozlewam na talerze i podaję z posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz